Kyckling med svarta linser och citronkesella

Tänk att helgen alltid går så snabbt, redan måndag imorgon igen. Jag försöker se det positivt att man kommer in i de nyttiga rutinerna igen. Har dock varit duktig och tränat fredag, lördag och söndag. Men man har ju unnat sig lite gottigheter 🙂 Så ikväll fick det bli lite fräsch och nyttig mat.

Kyckling med svarta linser och citronkesella, ca 4-5 p:

1 kg färsk kycklingfilé
3 msk olivolja
några droppar hot sauce eller sambal oelek
paprikapulver
grillkrydda
cayennepeppar
salt och peppar
3 dl svarta linser
1 röd paprika
1/2 squash
1 vitlöksklyfta
salt och peppar
1 burk kesella
skalet från en citron
20 st oliver (gärna kalamati)
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader.
Koka linserna enl anvisning på paketet.
Dela kycklingfiléerna i ca 3-4 delar. Lägg dem i en bunke och häll i olivolja samt kryddor. Massera in kryddorna. Stek sedan kycklingen i en het stekpanna så att den får färg. Lägg sedan över bitarna i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 10-15 minuter, tills de är genomstekta.
Hacka paprika och squash i småbitar. Stek i ett par minuter i olivolja, pressa i en vitlöksklyfta och salta och peppra. Blanda med de färdiga, avrunna linserna.
Blanda kesella med citronskal, hackade oliver, pressad vitlök, salt och peppar.
Smaklig spis 🙂

Lämna ett svar