Gosig kycklinggryta :)

Måndag igen. Har ni haft en bra helg? Det har jag! I lördags var vi på SPA i Malmö på Victoria Park och efter det åt vi på Carib Kreol. Har ni inte testat Carib Kreol innan så rekommenderar jag det! De har massa goda drinkar och lite annorlunda mat. Victoria Park var också jättebra! Det är så mysigt att bara ligga och slappa, läsa tidningar och dricka te.

Idag slängde jag ihop en kycklinggryta som blev riktigt god, så den får ni prova!

Gosig kycklinggryta, ca 4p:

1 kg kycklingfilé
2 dl créme fraiche (den fete :))
2 dl vispgrädde
1 rågad tsk dijonsenap
1 liten vitlöksklyfta
1 rågad msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
paprikapulver
salt och peppar
en näve basilika

Dela kycklingen i små bitar. Stek i panna så att bitarna får färg i lite smör. Salta och peppra. Klicka i dijonsenap, créme fraiche och grädde. Pressa i en vitlöksklyfta, släng i mango chutney, sambal och paprikapulver. Låt puttra på medelvärme i några minuter. Strö över hackad färsk basilika strax innan servering.
Jag åt grytan med en sallad, men passar alldeles utmärkt med ris!
Ha en fortsatt trevlig måndag!

 

Lämna ett svar