Linssoppa med bacon

Vi kände för lite vegetariskt och det blev det nästan… linssoppa med lite bacon och hönsbuljong bara 😉

Gott, nyttigt, snabbt och mättande. Prova!

Linssoppa med bacon, 4p:

1,5 L vatten
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 morötter
1 färsk broccolibukett
1 pkt bacon
3 dl röda linser
2 hönsbuljongtärningar
spiskummin
curry
paprikapulver
cayennepeppar
svartpeppar
———
crème fraiche

Koka upp vattnet i en tekokare. Dela baconet i bitar och stek rätt hårt i en panna. Häll baconet i en stor kastrull. Hacka lök och vitlök. Slanta morötterna och dela broccolin i små buketter. Fräs lök, vitlök, morötter och broccoli i samma panna. Lägg det sedan tillsammans med baconet i kastrullen. Häll i det kokta vattnet och tillsätt buljong, avsköljda linser och kryddor. Koka ca 5-7 minuter. Servera med en klick crème fraiche.

Lämna ett svar