Chokladfudge med jordnötter

Här kommer ett till recept på julgodis 😉 Jag blev tipsad av en kollega på jobbet att göra denna fudgen, och den var verkligen god! Den smakar rätt så intensiv mörk choklad, vill man ha den sötare kan man ju testa med mer mjölkchoklad. Receptet är från Coop.

Chokladfudge med jordnötter:

200 g mjölkchoklad (jag tog Marabou)
300 g 70% mörk choklad
1 burk kondenserad mjölk
2,5 dl salta jordnötter
1,5 tsk vaniljsocker

Klä en form, ca. 20×20 cm, med bakplåtspapper. Dela/hacka chokladen i mindre bitar och smält i vattenbad tillsammans med den kondenserade mjölken. Vispa ordentligt till en hård smet. Blanda sedan i jornötterna och vaniljsockret. Häll blandningen i formen och platta ut med en sked. Låt svalna i kylskåp minst en timme. Skär upp i lagom stora bitar och förvara svalt.

Lämna ett svar