Julbak på tredje advent

Har ni haft en bra helg? Själv har jag haft en jättebra helg. Det började med julfest med Krilles jobb i fredags. Vi var 1200 personer i Färs och Frosta Arena här i Lund och bl.a Batra och Lillbabs underhöll. I lördags gjorde vi inte många knop 😉 och idag har vi handlat julklappar, bakat lussebullar och gjort julgodis.
    

Det fina julfatet från Alessi fick jag av mina kollegor förra året när jag hade glöggfest. Glöggmuggarna har jag köpt på Lagerhaus.

Vi bakade bl.a dessa goda bountybollar. Ni måste prova dem! Receptet fick jag förra året från Matplatsen.

Bountybollar:

50 g smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 krm salt
1 påse kokosflingor
200 g mjölkchoklad (jag använde Marabou) till garnering

Koka smör, sirap, florsocker, vispgrädde och salt under omrörning i ca 5-8 minuter, till smeten blir lite seg. Tillsätt kokosen och låt svalna något. Rulla till små bollar och ställ in frysen ca. 20-30 minuter. Rulla bollarna i smält choklad och placera på bakplåtspapper. Ställ svalt.
Återkommer med fler recept på julgodis i veckan 🙂

Lämna ett svar