Marinerad kyckling med ädelost

Här kommer tips på en kolhydratsfattig rätt som min älskade sambo lagade till mig idag! Supergod var den!

Marinerad kyckling med ädelost, för ca 4p:

1 kg kycklingfilé
en bit ädelost (ca. 150 g) (extra gott med Saint Agur-ost!)
2 msk kycklingfond
2 msk kalvfond
2 msk olivolja
paprikapulver
chilipulver
svartpeppar
färsk basilika
1 klyfta vitlök

Ansa och dela kycklingfiléerna på hälften, skär ett snitt i varje del, lägg dem i en påse. Häll i fond, olivolja, paprikapulver, chilipulver, svartpeppar, hackad färsk basilika och pressad vitlök. Förslut påsen och blanda runt allt ordentligt. Ju längre kycklingen får ligga i marinaden, desto bättre. Har man ont om tid räcker det med några minuter. Ta sedan upp kycklingbitarna och lägg en bit ost i varje snitt. Stek sedan kycklingen i smör i en stekpanna till den är genomstekt. Osten brukar smälta ut som en sås. Servera med stekta champinjoner och sallad.

Lämna ett svar