Matdelikats guide till New York (Del två)

Det är verkligen tur att man har kommit hem från det kommande ovädret i New York. Hoppas inte orkanen Sandy slår till så hårt som de tror!

Här kommer iaf fortsättningen på min ”guide”:

 

Dag tre(måndag):

Efter frukost på en diner i närheten av hotellet knatade vi ner genom stan mot Downtown.


På vägen neråt kollade vi in Madison Square Garden. Tyvärr spelades inga matcher här under vår vistelse, men vi hann med en basketmatch på Long Island på onsdagen.


Sen gick vi vidare förbi Flatiron building och parken brevid: Madison Square Park. I parken fanns det jättesöta ekorrar 🙂

  
Nästa stopp blev Washington Square, med sin triumfbåge:


Sen gick vi igenom Greenwich Village med sina mysiga, lummiga gator och tittade på huset där ”Vänner” sägs ha bott:

  
Sen gick vi runt lite i SoHo och hittade en cupcakebutik(Georgetown cupcake) som hade de godaste cupcaken jag ätit! Speciellt en som hette Toffee crunch:

    
Vidare gick vi sen till Little Italy och tog ett glas vin i solen:

   

 


Efter Little Italy gick vi till China Town/Lower East Side och åt billig lunch!

  

Dumplings på Vanessa´s Dumpling House för ca. 1 dollar! Vanessa´s ligger på Eldridge Street 118, nära Broome Street. Vi provade både stekta och kokta och de var jättegoda båda två!
Sen åkte vi upp till Midtown igen och åkte upp i Rockafeller Center: Top of the Rocks:

       

 

Vädret var helt fantastiskt!

Folk åkte skriskor för fullt utanför Rockafeller.
Som avslutning på kvällen gick vi på Gordon Ramsays restaurang MAZE.

  

 

Vi började med varsin drink.

Jag tog pilgrimsmusslor till förrätt och de var jättegott!

Krille tog butternut squash soup till förrätt, den var god men lite tråkig.

Till varmrätt åt vi båda en köttbit som vi hade hoppats på skulle vara supermör, men tyvärr var den inte alls det :/ Vi blev måttligt besvikna! Vi råkade tyvärr beställa köttet stekt till medium, och för att få ”svensk” medium i USA bör man beställa rare eller medium-rare! Alla tillbehör var goda men köttet är ju det viktigaste! Våra förväntingar på Ramsay var ju höga!

Till efterrätt åt vi chokladfondant med salt glass, det var iaf supergott!
Efter mat och vin gick vi tillbaka till hotellet efter en intensiv dag!

Lämna ett svar