Hel öring i ugn med godaste citronsåsen :)

Jag måste börja med att tacka våra fina grannar Malin och Örjan som kom förbi med en stor, fin öring häromveckan! Den hamnade på vårt middagsbord igår, perfekt att bjuda hela Krilles familj på eftersom den var så stor. Den blev supergod, särskilt ihop med min moster Berits goda citronsås! Såsen är så god så att man vill äta den med sked, den är dock inte ett dugg nyttig men det är väl därför den är så mumsig!

Vi fick fisken rensad 🙂 Vi fyllde buken med salt och peppar, massor av färsk dill och persilja samt färsk gul lök och salladslök. Sen lindade vi in den i smord folie och stoppade in i ugnen ca. 50 minuter på 200 grader. Kolla vid ryggbenet om du är osäker på om fisken är färdig, den ska inte vara genomskilnig.

När fisken var färdig drog vi bort skinnet och serverade med potatis, citronsås, sockerärtor och sallad.

Såsen är supergod och så enkel att göra!

Berits goda citronsås, ca 4 p.

2 dl fet créme fraiche
1 dl vispgrädde
1 fiskbuljongtärning
1 citron
citronpeppar

Riv av citronskalet med ett fint rivjärn, bara det gula inte det vita för då blir det beskt. Blanda créme fraiche, grädde och fiskbuljong i en kastrull och värm försiktigt till buljongtärningen har smält. Tillsätt citronskal, ett par matskedar citronsaft (efter smak) samt citronpeppar.

Vi tillsatte även lite spad från fisken i såsen för ytterligare smak.
Vi hade även en jättegod förrätt som Jill lagade men den bjuder jag på vid ett annat tillfälle 🙂

Ett svar på ”Hel öring i ugn med godaste citronsåsen :)”

  1. […] min kära sambo Jag blir dock mycket glad och tacksam! Som (nästan) alltid lagade vi lax med den oslagbara såsen, ledsnar aldrig på den! Jag har nog delat det receptet hur många gånger som helst, men det är […]

Lämna ett svar