Briocher

Mamma hade bakat briocher när vi hälsade på dem förra helgen. Pefekt att ha till en lyxig helgfrukost eller fika med smör och marmelad 🙂

Mammas goda briocher, ca 24 st.

50 g jäst
2 dl vatten
1/2 tsk salt
240 g vetemjöl (ca 4 dl)
150 g rumsvarmt smör
2 msk socker
4 ägg
420 g vetemjöl (7 dl)
ägg till pensling

Blanda ut smulad jäst med ljummet vatten. Tillsätt salt och 240 g vetemjöl. Blanda till en smidig deg i assistent eller liknande, Låt jäsa ca 30 minuter. Rör smör smidigt med socker och tillsätt ägg. Blanda ner smörsmeten i den jästa degen. Tillsätt resten av mjölet, men spara lite till utbakning. Arbeta degen i 10 minuter. Ta upp degen och lägg en sjättedel åt sidan och gör 24 små bollar av den. Dela resten till 24 stora bollar. Gör en liten fördjupning i varje stor boll och sätt fast en liten boll där i. Låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bullarna och grädda i 8-10 minuter.

Lämna ett svar