Dubbelmarinerad fläskfilé och Cirkus Cirkör

Igår efter att jag kom hem med tåget från Norrköping, körde vi direkt till Halmstad för att hälsa på föräldrarna samt för att gå på Cirkus Cirkör. Det var en häftig show! Har ni inte sett dem tidigare så rekommenderar jag verkligen er att gå. Showen är mer extravagant än en vanlig cirkus. Efter showen åkte vi hem till mamma och pappa och åt dubbelmarinerad fläskfilé med potatissallad, riktig sommarmat. Perfekt att ha på buffébordet.

Rosmarinmarinerad fläskfilé, för ca. 30p.
3 kg fläskfilé
6 msk smör

Marinad 1
2 liter vatten
150 g salt
10 rejäla kvistar rosmarin
6 skivade vitlöksklyftor
2 tsk grovmald vitpeppar
Koka upp allt och låt svalna

Marinad 2
3 citroner-strimlat skal
4 dl olivolja
4 msk finhackad färsk rosmarin
1 stor vitlöksklyfta, fint skivad
1 tsk grovmald vitpeppar

Bryn filéerna runt om i smör. Stek i ugnen på 125 grader till 65 grader i innertemperatur, så det blir rosa. Låt ligga i marinad 1 i 12 timmar. Skiva sen upp filéerna i bitar. Lägg i marinad 2 i ca. 4 timmar. Serveras kallt.

Lämna ett svar