Matdelikats vita bröd med hård skorpa

Supergott vitt bröd med hård skorpa!

50 g jäst
1 msk salt
1 liter svalt vatten
18 dl vetemjöl special

Smula jästen i en bunke (helst i en assistent el. liknande). Häll i salt och vatten. Se till så att jästen löser sig i vattnet. Tillsätt mjölet och kör assistenten ca. 8 minuter. Degen ska vara lös. Häll ut degen i ett par smorda brödformar. Låt det jäsa i 1 timme. Grädda i ugnen ca 30 minuter på 250 grader. Ta ut brödet ur formarna och grädda ytterligare 10-15 minuter. Håll koll så det inte blir bränt!

Ett svar på ”Matdelikats vita bröd med hård skorpa”

  1. […] ihop med ett gott bröd. Vi åt Södervidinges vetelevain-bröd. Vill man baka eget så är mitt vita bröd med hård skorpa […]

Lämna ett svar