Gratinerad hummer med snabbaioli och kavringsmul

Hej igen!!

Ni får ett till recept när jag ändå är igång 😉 Till förrätt igår gjorde vi gratinerad hummer, sååå gott och inte alls svårt! Till hummern gjorde vi en fuskaioli som blev jättegod. Jag gjorde även kavringsmul till men jag vet inte om det tillförde så mycket till rätten, haha!

Örtgratinerad hummer med snabb aioli

Gratinerad hummer, 4 p

2 st kokta humrar
1 dl riven parmesanost
1 rejäl näve hackad persilja
1 finhackad vitlöksklyfta
50 g rumsvarmt smör

Sätt ugnen på 225°C. Blanda parmesan, persilja, vitlök och smör till en massa. Dela humrarna, börja mellan ögonen och skär igenom ryggen. Ta bort magen (bakom ögonen) och tarmen. Knäck försiktigt klon med en nötknäppare eller en vanlig tång (så att man lätt får ut kloköttet när man äter sen). Lägg delarna i en ugnsfast form och lägg på ostmassan. Gratinera i 10 minuter, servera genast tillsammans med fuskaioli/snabbaioli och kavringsmul.

Snabbaioli, 4p

1/2 dl crème fraîche
1/2 dl majonäs (gärna Hellmanns)
1 riven vitlöksklyfta

Blanda ihop allt och häll i små koppar.

Smulad kavring, 4p

2 skivor kavring

Ta bort kanterna på brödet och smula. Stek i en torr panna på medelvärme tills det blir lite knaprigt. Låt svalna.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

åtta + fjorton =