Huevos rancheros

Hej mitt vinterland!!

Har det snöat hos er med?! Här i Lund började det snöa igår kväll och sen har det bara fortsatt. Det känns riktigt mysigt och juligt 🙂 Vi blev t.o.m. så julinspirerade att vi lyssnade på julmusik och bakade lussebullar, hehe. Dessutom de absolut godaste lussebullarna! Mer om det imorgon…

Söndag känns som en riktig brunchdag, eller hur?! En riktigt god, nyttig och vegetarisk brunchrätt är huevos rancheros, betyder väl ranchägg på spanska och är en mexikansk rätt från början. Det är en chilitomatröra med bönor och ägg i. Superenkel att svänga ihop till brunch eller lunch eller varför inte till middag!

Huevos rancheros

Huevos rancheros, 2p

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1/2 paprika
1 pkt krossade tomater
1 pkt blandade bönor (typ kidneybönor etc.)
1/3 tsk chiliflakes
salt och peppar
ev. lite persilja
4-6 ägg (beroende på hur hungrig man är)
ev. tortilla eller bröd

Hacka löken, vitlöken och paprikan. Fräs i lite olja eller smör tillsammans med chiliflakes tills löken blir mjuk. Häll på krossade tomater och avsköljda bönor, salta och peppra. Låt puttra några minuter. Forma små gropar i röran och kläck äggen i dem. Lägg på ett lock och låt puttra på medelvärme i ca 3 minuter eller tills vitan har stelnat. Strö ev över lite hackad persilja och servera genast, gärna med tortilla eller bröd.

Nu är det dags för Solsidan 🙂 Kram

Lämna ett svar