Långsam kyckling i mumsig sås

Hej hej!!

Har ni haft en bra helg?! Firat era pappor ordentligt?! Vi har haft en riktig familjehelg. I fredags var vi hos mina föräldrar i Ystad och firade min pappa med god mat och tårta (som ni såg i föregående inlägg)  och igår var vi hos Krilles föräldrar och gottade oss med ännu mer god mat och fika 🙂 Krille blev såklart också uppvaktad igår på sin första farsdag. Linnea hade varit på stan och köpt ett par fina skinnhandskar och gjort ett gulligt kort med sitt handavtryck på 😉

Idag har jag varit på två förskolor här i området. Det är ju långt kvar tills hon ska börja på dagis men jag tänker att det är bra att vara ute i god tid. Den som jag hade hoppats mest på kändes faktiskt väldigt bra, så det känns lovande 🙂

Ikväll bjöd jag Krille på kycklingmiddag. Kyckling som legat och gottat sig i en mumsig sås i mer än en timme i ugnen! Riktigt mumsigt blev det! Det får ni prova!! En middag som tar lite tid men inte mycket tid i köket då den sköter sig själv i ugnen.

Långsam kyckling i mumsig sås

Långsam kyckling i mumsig sås, 3-4p

600 g kycklingfilé (jag använde minutfilé)
salt och peppar
lite smör att steka i
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
1/2 dl japansk soja
1,5 tsk sambal oelek
2 vitlöksklyftor
hackad persilja, kan uteslutas

Sätt ugnen på 175°C. Rensa kycklingen från ev hinnor etc. Dela varje filé i 2 eller 3 bitar. Salta och peppra runt om och bryn hastigt tills bitarna får färg runt om, lägg sedan i en ugnsfast form. Häll över vispgrädde, crème fraîche, soja, sambal och riven/pressad vitlök, rör runt med en gaffel så att det fördelar sig någorlunda. Sätt in i ugnen i ca 1 timme och 15 minuter. Ta ut och strö över hackad persilja. Servera med ris, sallad och gärna gelé eller äppelchutney.

Nu ska jag sätta mig i soffan med julte (!) och läsa senaste numret av Ell mat & vin som kom i brevlådan i fredags 🙂 Tidningen verkar vara full med julrecept, yeay!! Är som sagt väldigt pepp på julen i år 🙂 Hihi. Puss på er!

Lämna ett svar