Naanbröd

Hej, hej från bebisbubblan!

I helgen hade vi min ena bror med familj på besök, supermysigt! Deras flickor är födda -13 och -14, tänk vad roligt Linnea kommer att ha ihop med dem om några år 🙂

Under helgen har vi grillat varje kväll, både torsdagen och fredagen bjöd på sol men i lördags blev det grill i regnet. En kväll gjorde vi indiska kycklingspett med tikka masalasås och hemmagjorda naanbröd till. Naanbröden var superenkla att göra, en riktigt lättarbetad deg, och goda blev det också! Receptet hittade jag hos Kronjäst men med lite modifikation.

Indiska kycklingspett med tikkamasalasås och naanbröd

Naanbröd, 8 st

25 g jäst (ett halvt paket)
1/2 dl fingervarm vatten (37°C)
2 tsk socker
9 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl mjölk
1,5 dl turkisk yoghurt
2 st ägg
25 g smör

Smula jästen i en bunke (gärna i en assistent el. likn.) och häll i vattnet, rör runt tills jästen löser sig. Smält smöret och tillsätt alla ingredienser. Kör degen i maskinen ca 6 minuter, eller 12 minuter för hand. Det ska bli en fast deg. Täck över degen med plastfolie och låt jäsa i 30 minuter. Sätt ugnen på 250°C och grilläge. Dela degen till åtta bollar och låt jäsa ytterligare 10 minuter under duk. Kavla sedan ut varje boll till en några millimeter tunn rundel, lägg på bakplåtspapper, pensla med lite vatten och ställ in i ugnen, 2 bröd per plåt. Grädda tills bröden får färg, vänd dem sedan och grädda på andra sidan. OBS! Stå vid ugnen, det går väldigt snabbt! Om bröden inte ska ätas direkt, kan de bara värmas på precis innan servering. Jag gned in dem med en vitlöksklyfta innan de värmdes för lite extra smak 🙂

Efter maten åt vi en supersmaskig indisk efterrätt som mamma gjorde. Återkommer med receptet inom kort 🙂

Nu väntar snart sängen! Natti natti!

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tre × 5 =