Indisk efterrätt Srikhand

Hallo!!

Efter den indiska grillen vi åt i torsdags åt vi en supergod indisk efterrätt som mamma stod för. Den är baserad på yoghurt och smakar mycket saffran och lite ros, väldigt fräsch och spännande 🙂 Receptet är skapat av kocken Ainsley Harriot.

Indisk efterrätt Srikhand Srikhand indisk efterrätt

Srikhand, 6p

2 st mango
1/2 tsk saffran
1,5 msk rosenvatten
1,5 tsk kardemummakapslar
9 dl turkisk yoghurt
40 g skållad mandel
70 g skalad osaltade pistaschnötter
60 g florsocker

Skala mangon och skär i tunna remsor, lägg dem på bakplåtspapper och lägg in i frysen i minst en timme.
Blanda saffran och rosenvatten, låt dra i minst 5 minuter. Krossa kardemummakapslarna i en mortel, ta bort skalen och stöt fröna fint. Hacka nötterna. Blanda kardemumman, det mesta av nötterna (spara lite till dekoration) och florsockret i yoghurten. Blanda i rosenvattenblandningen. Fördela i 6 glas och ställ in i kylen i minst en timme. Servera med de frusna mangoskivorna samt resten av nötterna.

Nu ska jag köra en sväng till mina föräldrar i Ystad. Hoppas att Linnea klarar bilresan bra när det bara är vi i bilen! Hon brukar somna så fort bilen startar, så hoppas på det även idag 🙂 Kram

Lämna ett svar