Frittata med chèvre

Hej!!

Uppdatering från bebisbubblan 🙂 Idag är redan Linnea 2 veckor gammal! Tiden går så snabbt. Jag läste i en liten broschyr från Polarn o Pyret att det här året kommer att vara det snabbaste i ens liv! Jag började såklart gråta floder, haha! Alla hormoner i kroppen gör att man blir lite extra känslig… Jag vill ju inte att det här mysiga bebisgoset ska ta slut! Idag börjar dessutom Krille att jobba..gahhh! Självklart har lillan haft ont i magen hela förmiddagen, så är helt fastlåst med henne med amning och vaggning. Som tur är ska han bara jobba en och en halv dag, sen är det helg igen. Det jag är mest orolig för är mina smärtor men de börjar tack o lov att kännas lite bättre ”peppar, peppar”.

Här om dagen kom mina föräldrar och bjöd på lunch, en supergod frittata med chèvre och till den en relish på paprika och oliver. Receptet hittade mamma i Sydsvenskan. Passar perfekt att bjuda på imorgon på Valborg med lite bubbel till 🙂

Frittata med chèvre Frittata med chèvre

 

Se till att ha en stekpanna som tål att sättas in i ugnen. Gör relishen först, då frittatan ska ätas nygjord.

Chèvrefrittata, 6p

400 g chevre
2 rödlökar
1 knippa persilja
3 msk olivolja
6 ägg
2,5 dl grädde
1 tsk salt
svartpeppar

Sätt ugnen på 200 °C. Skär osten i cm-tjocka skivor. Skiva rödlöken och hacka persiljan. Värm en ugnstålig stor stekpanna. Stek rödlöken i oljan på medelvärme tills den blir mjuk. Vispa samman ägg, grädde, persilja, salt och peppar. Häll det över löken och fördela getosten jämnt över pannan. Sänk värmen och låt stå tills äggsmeten nästan stelnat. Ställ in pannan i övre delen av ugnen så att osten får färg och all äggstanning har satt sig. Servera genast ihop med paprika och olivrelishen.

Paprika och olivrelish

2 röda paprikor
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
100 g gröna oliver
1 liten chili
1 msk olivolja
1 tsk salt
1 burk skalade plommontomater
5,5 msk socker (vi tog honung istället)
1 msk balsamvinäger

Skär paprikan i cmstora bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skala och skär vitlöken i bitar. Kärna ur och hacka oliverna. Kärna ur chilin och hacka fint. Fräs lök och vitlök i olja i en kastrull. Tillsätt paprika, oliver, chili, tomater och socker/honung. Koka upp. Tillsätt balsamvinäger och salt. Låt sjuda ca 30 minuter tills såsen tjocknat. Rör om då och då.

Detta inlägget tog mig en halv dag att skriva, haha. Hoppas det går lättare om ett tag 😉 Hoppas ni får en mysig Valborg imorgon! Kram

Lämna ett svar