Hemmagjord pizza med persika

God morgon vänner! Jag har precis vaknat upp i Ystad hos mina föräldrar. Det blev en spontantripp hit igår och en mysig lugn kväll 🙂 Jag fick mysa med brorsans hund Nelson, en liten mops som jag är helt kär i nu!
Mopsen Nelson Nelson
Visst är han söt?!

Vi bakade även pizza med persika på! Gott gott!
Pizza med persika
Jag använde samma recept på pizzabotten som för några veckor sedan och det är verkligen superbra!! Det blir lite tjockare pizzor men de känns ändå luftiga och inte alls stabbiga.

Pizza med persika, ca 5 p (2 stora pizzor)

Pizzadeg
1 pkt jäst
6 msk olivolja
4 dl vatten
2 tsk salt
2 tsk socker
10 dl vetemjöl

Pålägg
tomatsås (se recept nedan)
skinka
persikor (jag använde konserverade)
skivade champinjoner
mozzarella
riven parmesanost
oregano

Värm vatten och olja till 37°C (fingervarmt). Smula jästen i en bunke (gärna i en assistent el. likn.) Häll över den varma vattnet och rör så att jästen löser sig. Blanda i socker och salt. Tillsätt mjölet, lite i taget och arbeta in i degen. Låt sedan jäsa i kylskåp en eller max två dygn, eller jäs i rumstemperatur till dubbel storlek (ca 1 timme). Om du jäser i kylskåp, ta då fram degen ca 30 minuter innan du kavlar ut den.
Lägg på tomtsås(se recept längre ner) samt resten av påläggen. Grädda sedan i 275°C i ca 10-12 minuter eller tills den fått fin färg.

Egen tomtsås
Tomatsås på cocktailtomater

1 pkt cocktailtomater
1 schalottenlök
1 vitlöksklyfta
1 tsk honung
1 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Hacka löken och vitlöken fint och fräs i lite olja i en kastrull. Dela cocktailtomaterna i kvartar och lägg i, lått småputtra i ca 20 minuter, tillsätt honung, vinäger, salt och peppar.

Hemmagjord pizza med persika

Nu ska jag köra hem till Lund igen och kanske rensa lite på vinden…yippi!!! ehhh…. Vi har en knökfull vind med jag vet inte vad, så jag vill rensa lite innan vi flyttar till huset 🙂 Ha en fin söndag! Kram

Lämna ett svar