Köttfärsfylld omelett

God morgon!! Idag har jag haft en skön sovmorgon eftersom jag jobbar kväll i kväll. När man tittar ut vill man bara lägga sig i sängen igen och dra täcket över sig, det är nämligen snöstorm ute, brrr. Tur man har nära till jobbet.
Eftersom det är kvällsarbete idag blir det antagligen ingen matlagning (om inte sambon ställer upp ;p). Förra måndagen lagade vi köttfärsfylld omelett. Det är supergott! Jag vet att jag har bjudit på receptet tidigare men det tål att upprepas 🙂 Receptet är ursprungligen inspirerat av matplatsen.net

Köttfärsfylld omelett

Köttfärsfylld omelett 

500 g nötfärs
1 gul lök
1 pkt bacon
4 dl crème fraiche med smak (t.ex. tomat och basilika)
salt och peppar

per omelett:
2 ägg
2 msk vispgrädde
salt och peppar
några skivor ost

Fräs lök och bacon. Fräs färsen. Krydda med salt och peppar. Blanda i créme fraichen.

Blanda ägg, vispgrädde, salt och peppar. Stek i lite smör tills den stelnar. Lägg några skivor ost på omeletten. Lägg lite köttfärs på ena halvan och vik ihop. Servera med sallad.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

elva − ett =