Spagetti Carbonara med paprika

Idag mår man som man förtjänar! Vi hade iaf roligt igår med Krilles kollegor 🙂 Idag har vi sett klart alla avsnitt av Homeland och vilket slut! Jag vågar inte skriva mer med risk för att någon inte sett det.
Dagens kraftansträngning var matlagningen som blev Spagetti Carbonara. Den innehåller ju ingredienser som man nästan alltid har hemma och det går väldigt snabbt att svänga ihop. Vi har verkligen haft en onyttig helg med både alkohol och kolhydrater, men vi får träna extra hårt i veckan 😉

Spagetti Carbonara

 

Vi blandade i lite paprika den här gången, men godast tycker jag att det är med stekta skivade champinjoner i! Dock innehåller en ”äkta” Carbonara inga grönsaker alls…

Spagetti Carbonara med paprika, 2 p

spagetti
1 pkt bacon
2 äggulor
2 dl vispgrädde
2 dl riven parmesanost
salt och svartpeppar
1 paprika eller 100 g champinjoner

Koka vattnet till pastan. När det börjar koka, tillsätt olivolja, salt och pasta. Medan pastan kokar: Stek bacon i bitar. Lägg baconet åt sidan och stek paprikan(eller svampen) baconfettet. Vispa ihop äggulor och grädde. Tillsätt osten, lite salt samt en massa svartpeppar. När paprikan (svampen) är färdigstekt, häll över ost/gräddblandningen i stekpannan och rör runt. Tillsätt sedan bacon och den färdigkokta pastan. Rör runt i någon minut. Servera sedan med ännu mera svartpeppar!
Tips! Ta upp pastan en minut innan tiden angivet på paketet, eftersom den blir färdig i gräddsåsen sen.

Nu står en kladdkaka och svalnar på diskbänken som vi snart ska mumsa i oss, tillsammans med lite grädde, framför någon film från Netflix.

Ha en fin kväll! Kram

Lämna ett svar