Halloumiomelett

Halloumiomelett

 

Här kommer ett tips på en snabb och enkel vardagsrätt! Halloumi är ju bara sååå gott och det känns som att den lyfter en annars lite småtråkig omelett.

Halloumiomelett för 4p:

10 ägg
2 dl fet crème fraîche
1 dl riven parmesanost
salt och peppar
paprikapulver
cayennepeppar
150 g skinka
1 pkt halloumi
några cocktailtomater
några basilikablad

Hetta upp en stekpanna modell större med höga kanter. Skär halloumin i mindre bitar och stek tills de får färg. Vispa ihop ägg, crème fraîche, parmesan och kryddor i en bunke. Slå äggsmeten över osten i pannan. Skiva skinkan, dela tomaterna, hacka basilkan och strö över allt i omeletten. Stek på medelvärme tills omeletten har stelnat. Dra lite i botten då och då så att smeten rinner ner.

 

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

tretton + 2 =