Linns goda cheesecake med kondenserad mjölk och citron!

Jag lovade ju att dela med mig av receptet på cheesecaken som vi åt i helgen. Linn bjöd på en fantastisk New York cheesecake med kondenserad mjölk och citron. Älskar ugnsbakade cheesecakes! Ni bör testa denna. Receptet kommer från början från Allt om mat.

Cheesecake med kondenserad mjölk och citron

Linns goda cheesecake

12 st digestivekex
75 g smör
3 msk farinsocker
2 pkt färskost (tot: 400g)
1 burk kondenserad mjölk
3 ägg
1 st citron
hallon

Sätt ugnen på 175 °C. Krossa kexen i matberedare. Smält smöret och blanda med kexen tillsammans med sockret. Tryck ut i en form med avtagbar kant (ca. 24 cm i diameter) , tryck även ut bottnen upp mot kanterna. Grädda pajskalet i ugnen i ca 8 minuter. Sänk sedan ugnen till 150 °C. Rör färskosten mjuk med elvisp, tillsätt den kondenserade mjölken. Vispa i äggen, ett i taget. Pressa saften ur citronen (ca 1/2 dl) och riv av skalet (inte det vita), tillsätt till smeten. Häll smeten i formen och baka i ugnen i ca 50 minuter. Låt sedan svalna i formen. Lossa sedan kanten och garnera med hallon.

Cheesecake med kondenserad mjölk och citron

 

 

Lämna ett svar