Nu när vi går mot kallare tider så passar det ju utmärkt med en värmande soppa. Pumpor finns det ju fullt av ute i butikerna nu, så jag provade att laga soppa på det. Det blev en mumsig soppa som passar både som varmrätt ihop med ett gott bröd eller som en förrätt på en höstig middag.

pumpa

soppa

Butternut Squash-soppa, (räcker till 2 personer som varmrätt)

1 st butternut squash på ca 600 g (ca 400 g pumpakött)
1/2 gul lök
2 dl vatten
1 msk grönsaksbuljong (eller 1 tärning)
1 dl vispgrädde
en näve pumpakärnor
peppar
ev. salt

Skala pumpan och ta bort kärnhuset. Dela i mindre tärningar. Fräs löken i en kastrull i lite smör till den blir mjuk. Tillsätt pumpatärningarna. Slå på vattnet och buljongen. Koka på låg värme i ca 10 minuter. Mixa slät med stavmixer. Sila soppan genom en finmaskig sil. Tillsätt grädden och koka upp. Peppra, smaka ev av med mer salt.
Hetta upp en torr panna och lägg i pumpakärnorna, rosta dem så att de får lite färg. Det går rätt så fort.
Häll upp soppan på skålar, droppa ev. över lite grädde för syns skull och lägg i några pumpakärnorn. Smaklig spis!

Print Friendly, PDF & Email
Butternut Squash-soppa

Inläggsnavigering


En reaktion till “Butternut Squash-soppa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett × 5 =