Igår hängde jag med min svägerska Helena och lilla Maja. Karlarna har grabbhelg, så vi hade tjejmys 🙂 Vi lagade en supergod middag. Vi älskar ju båda lax och chèvre, så vi provade att kombinera dessa och det blev super! Dessutom blev rätten väldigt vacker med fikonen 🙂
  

Lax med chèvre och fikon, 2p:

400 g färsk laxfilé
ca. 150 g chèvre
3 färska fikon
en halv näve pinjenötter
citronpeppar

Sätt ugnen på 175 grader. Smula osten och fördela jämnt över laxen. Skiva fikonen och lägg över osten. Strö över pinjenötter. Peppra. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter. Känn med en gaffel om den är färdig. Servera med stekt sparris och sallad.

Print Friendly, PDF & Email
Lax med chèvre och fikon

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

två + femton =