Grillning och rabarberpaj

Igår var vi hos Ola, Helena och lilla söta Maja. Vi grillade. Det blev karré, halloumi, svamp, baconsnurror, sparris och en god fruktig sallad.

Jag vid grillen. Som ni ser så la vi sparrisen i en folieform med massa smör och flingsalt, supergoda blev de!

Min fina sambo 🙂

Bacon måste ni testa grilla om ni inte gjort det tidigare. Det är bara och snurra ihop varje baconskiva och trä på en grillpinne, ta ev. på lite grillolja eller marinad.

Salladen vi gjorde bestod av mango, tärnat äpple, salladsblad, fetaost och cocktailtomater. Över den ringlade vi lite honung och balsamico samt lite flingsalt.
Till efterrät gjorde Helena rabarberpaj!

Helena under pajtillverklingen 🙂

Resultatet: Riktigt gott, med mycket deg!
Helenas goda rabarberpaj:

ca 5 dl vetemjöl
ca 3 dl socker
1 dl havregryn
200 g smör, (ev. mer)
4 rabarber

Sätt ugnen på ca 175 grader. Blanda mjöl med socker samt havregryn. Smält smöret och blanda med resten, och blanda ihop till en lite smulig deg. Hacka rabarberna ganska smått. Lägg hälften av degen i botten av en pajform. Lägg i raberberna och sen resten av degen. Grädda i ugnen tills den får färg. Servera med vaniljsås.

Print Friendly, PDF & Email

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ett + tretton =