Spagetti Bolognese

Vi har precis lagat Spagetti Bolognese, alltså spagetti med köttfärsås 🙂 Jag och Krille gör olika sorters köttfärsås, jag gör ofta en mer ”vuxen” variant med mycket kryddor medan Krille tycker om att göra den simpel och barnig, vilket också är gott! Idag blev det min variant:

1 kg köttfärs
2 gula lökar
2 vitlökar
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
3 msk kalvfond
2 msk torkad oregano
1 tsk sambal oelek
1 dl vispgrädde
färsk basilika
färsk timjan
gärna någon dl rött vin
salt och peppar

Bryn hackad lök i smör. Pressa i vitlöksklyftorna. Lägg i köttfärsen och stek tills den fått färg. Krydda med salt, peppar och oregano. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater och kalvfond. Hacka basilika och timjan och lägg i. Tillsätt sambal oelek, ev. vin samt vispgrädde. Smaka av med mer salt och peppar. Lått puttra minst 30 minuter. Servera med spagetti och massa riven parmesanost.

Lämna ett svar