Idag lagade jag kikärtsbiffar när jag kom hem ifrån jobbet. Det gick snabbt och enkelt, dock hade biffarna lätt för att falla isär men det gjorde inget.

ca. 4p
Kikärtsbiffar:
2 burkar kikärtor (á 400 g)
1/2 gul lök
2 vitlöksklyftor
hackad persilja
1 msk olivolja
1 ägg
chilipulver
paprikapulver
spiskummin
cayennepeppar
salt och peppar

Tomatsalsa:
3 tomater
1/2 gul lök
hackad färsk koriander
1 msk olivolja
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

pitabröd
babyspenat
fefferoni
avokado

Mixa alla ingredienser till biffarna med en stavmixer. Forma till små biffar och stek i smör.

Hacka tomaterna i bitar. Hacka löken fint. Blanda tomaterna, löken och koriandern i en skål. Häll över olivolja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

Värm pitabröden i ugnen.

Fyll varje bröd med spenat, fefferoni, avokadobitar, tomatsalsa samt biffar.

 

Print Friendly, PDF & Email
Kikärtsbiffar i pitabröd med tomatsalsa

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

sexton − ett =