Hej! Har ni fått besök av några påskkärringar idag? Inte jag 🙁 Det är väl så när man bor i lägenhet i stan. Istället har jag och Krille rullat köttbullar som vi ska ha med på en påskmiddag på lördag.

För att få fasta och bra köttbullar som inte trillar isär, brukar jag lägga lite ströbröd i en skvätt mjölk och låta det svälla ett par minuter. Jag har alltid i ett rått ägg i färsen och ibland för att lyxa till det även lite grädde.

Kryddning går ju att variera men vi har oftast riven lök, köttbuljong i pulverform, grillkrydda och svartpeppar. Proportionerna vet jag inte riktigt, brukar bara slänga i lite av varje tills att smeten luktar gott av kryddorna. Vad har ni för kryddning i era köttbullar?

Print Friendly, PDF & Email
Köttbullar på skärtorsdag

Inläggsnavigering


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

3 × 4 =