Hello!! Idag är det en icke så kurant bloggare som skriver. Jag fick tyvärr gå hem ifrån jobbet idag och jag har precis sovit i flera timmar, inte känner jag mig piggare för det…bläää! Ja, vad ska man göra?! Vila, vila, vila…
Jag kan ju iaf bjuda på ett recept från helgen för att pigga upp 🙂 Nämligen chilin som Robert lagade. Supergod och den är inte stark som man kan tro med all chili i. Receptet hittade han på denna sidan, dock skippades tequilan 😉
Världens bästa chili på Roberts vis, ca 10 p
3 burkar ljust öl, helst mexikansk
2 torkade ancho-pepparfrukter
2 chipotle-peppar
4 gröna chili
1 röd chili
1 orange chili (extra stark)
olja att steka i
5 stora vitlökklyftor, grovt hackade
2,5 kilo oxkött, hackade i cmstora bitar
1/4 dl mjöl
2 msk chilipulver
1,5 dl mörk oxbuljong
1 msk spiskummin
1 msk oregano
1 msk malda korianderfrön
1/4 msk socker
salt efter smak
ev lite grovt majsmjöl, masa harina
Rensa bort stjälkar och frön från ancho- och chipotel- pepparn och koka i 15 minuter under lock med någon dl vatten, ställ av kastrullen och låt svalna. Rensa och hacka den övriga pepparn. Fräs vitlöken mjuk och brun, lägg i en gryta. Stek köttet i omgångar i en het stekpanna så att det blir brynt runt om, lägg sedan i grytan. Blanda mjöl och chilipulver och strö över köttet i grytan. Sila av den blötlagda pepparn, men spara vattnet, mosa pepparn och tillsätt den tillsammans med de andra pepparfrukterna. Häll sedan på pepparvattnet, öl samt buljong så att det täcker köttet (ta något mindre öl om du använder tryckkokare) och koka upp. Låt chilin småkoka, tillsätt spiskummin, oregano, koriander och socker och lite salt. Rör ofta så att det inte bränner fast. Fortsätt koka tills köttet faller sönder, ca 2-3 timmar. Om grytan är lös i slutet kan den redas av med lite majsmjöl. Skumma bort det fett som samlats på toppen.
Servera med avokado i bitar, lime, finhackade gröna tomater, lök, koriander, gräddfil, riven ost samt cornbread (recept kommer imorgorn!)