Hej!! Ursäkta för min dåliga uppdatering här, vi har fullt upp med rensning inför flytten och jag har dessutom jobbat hela helgen. Vi har knappt lagat någon mat senaste veckan, det har istället blivit en del mat ute på stan men ganska lyxigt det med 😉
Idag har jag min lördag och den har jag firat med städning och solning 😉 Det förstnämda var ingen höjdare… Kvällens middag var däremot en riktig höjdare! En matig sallad med lite blandat innehåll, t.ex. kalkon, avokado och persika, en passande middag en somrig dag som denna! Persikan var jättegod att ha i, jag älskar verkligen att ha olika exotiska frukter i sallader, det slår aldrig fel!
Sallad med kalkon, avokado, persika och matvete, 2p
1 dl matvete (okokt)
1 avokado
100 g strimlad kalkon
1 persika
ca 15 kuber med fetaost inlagd i olja
1/2 burk/paket avsköljda kidneybönor
blandad sallad (t.ex. isberg, ruccola etc.)
1/2 liten rödlök
Börja med att koka matveten enl. anvisningarna på paketet, låt den sedan svalna. Skär avokadon och persikan i bitar. Hacka rödlöken fint. Blanda allt på ett större fat och ät ihop med ört- och vitlöksdressing. Se recept nedan:
Ört- och vitlöksdressing, 2p
1 dl crème fraîche
1/3 vitlöksklyfta (riven eller pressad)
1 tsk hackad gräslök
1 tsk hackad persilja
salt
Blanda ihop alla ingredienser i en skål och servera till salladen.
Nu vankas kaffe på maten! Hoppas ni har en fin måndag 🙂 Kram