Hej hej!
En sak som jag tror (och hoppas) är att många har som nyårslöfte att äta mer vegetariskt. Det är ju så lätt och smidigt att köpa köttfärs och falukorv men det får försöka bli ändring på det! Iaf inte var och varannan dag 😉
Idag kommer jag passande med ett grönt recept, som går ganska så snabbt! Jag körde lite kylskåpsrensning och det blev riktigt bra.
Zucchini och morotsplättar, ca 10 st
4 st ägg
1 dl dinkelmjöl (alt. vetemjöl)
250 g zucchini (1 liten)
2 små morötter
1 dl riven parmesanost
1/2 klump mozzarella – smulad
salt och peppar
smör att steka i
Riv zucchini och morötter, pressa ur vattnet så gott det går. Vispa ihop mjöl och ägg till en jämn smet, salta och peppra. Tillsätt ost och rivna grönsaker. Hetta upp en panna med smör och klicka ut plättar, stek några minuter per sida på medelvärme, tills de får fin färg och har stelnat. Servera med valfritt tillbehör, det går lika bra med lingonsylt som med créme fraîche och sweet chili-sås 🙂
Jag är fortfarande hemma med Linnea (jag skulle ändå varit ledig idag) och hon mår fortfarande bra, bara lite dålig i magen. Jag gissar på att det är tänder som spökar. Hon äter och dricker bra och har ingen tendens till feber, så magsjuka har jag svårt att tro på. Vi får se vad vi ska hitta på, inte det roligaste vädret att gå ut i…
Hoppas ni får en fin torsdag! Kram