Snabb och god västerbottenpaj

Hej hej!

En hel månad sedan sist! Jag har tagit lite välbehövlig semester från bloggandet, ibland behöver man lite distans ifrån saker för att kunna få en nytändning. Hoppas att ni inte slutar att titta in här och hoppas på bättre uppdateringar framöver 🙂

Imorgon är det midsommar!! En av mina favorithögtider! En glädjens dag 🙂 God mat och dryck som oftast intas tillsammans med goda vänner, kan det bli bättre?!

Vi brukar alltid köra knytis på midsommar och gör även så i år. I vanliga fall brukar alltid jag och Krille få göra köttbullar men det slapp vi i år (tur det, då det har varit 30 grader här i Lund idag!), istället fick vi västerbottenpaj. Västerbottenpaj går ju väldigt snabbt och smidigt att svänga ihop och det är gott både till midsommar, kräftskivan eller till lunch 🙂

Västerbottenpaj

Ett tips är att göra pajen i en engångs folieform om ni ska bort. Mitt bästa recept på västerbottenpaj kommer här:

Västerbottenpaj, 1 st till ca 8p på buffé

22 cm pajform

125 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 nypa salt
ev. ett par tsk vatten

3 ägg
1 nypa salt
vitpeppar
2 dl vispgrädde
150 g riven västerbottenost

Sätt ugnen på 225°C. Blanda smör, mjöl, salt och ev. lite vatten till en deg. Tryck ut degen i en pajform och ställ in i frysen i ca 10 minuter. Nagga sedan pajskalet och förgrädda i ugnen i 10 minter.
Vispa under tiden försiktigt ihop ägg, salt, peppar, grädde och västerbottenost. Häll äggsmeten i det gräddade pajskalet och ställ in i ugnen igen i tills pajen blir gyllene, ca 20 minuter.
Servera gärna med en klick crème fraîche, finhackad rödlök och lite löjrom/sikrom el. likn.
Det går utmärkt att göra pajen dagen innan och sedan värma på i ugnen.

Hoppas nu det blir fint väder imorgon! Det verkar som om det ska bli 30 grader och sol här i Lund, inte det man är van vid på midsommar direkt! Puss på er!!!

Lämna ett svar