Hej!
Igår hade jag min vän Kristel här med sin lilla söta son. Så mysigt att mysa med en liten bebis 🙂 Jag har nästan glömt bort att Linnea har varit så liten… Tiden går sååå snabbt!
Jag bjöd på saffranspannkaka vilket passar ypperligt i dessa juletider 😉 Pannkakan består av bl.a. risgrynsgröt, så varför inte göra den på överbliven gröt i jul?! Jag var lat och köpte färdig gröt på korv vilket funkar hur bra som helst! Då den mättar rätt så bra kan den ätas både som lunch och middag eller efterrätt 🙂
Saffranspannkaka, 4 mättande portioner
1 kg risgrynsgröt
1 pkt saffran
3 msk socker
1,5 dl vispgrädde
en nypa salt
3 ägg
Tillbehör:
Vispad grädde och björnbärssylt
Sätt ugnen på 225°C. Stöt saffran med socker i en mortel och blanda med grädden och salt. Vispa äggen och blanda ner i smeten, tillsätt även gröten. Smörj en form, ca 20 x 30 cm, alt. ca 23 cm i diameter och häll ner smeten. Grädda i ca 30 minuter i ugnen eller tills den har fått fin färg. Låt svalna något. Severa med lättvispad grädde och björnbärssylt (ja, eller vilken sylt du vill ;))
och lilla Linnea som är 8 månader nu! Hennes första tand tittade ut igår <3