Broccolisoppa med västerbottenost

God morgon!! Ännu en dag med sovmorgon men idag är jag inte ledig utan ett kvällspass på sjukan väntar.
Igår lagade jag broccolisoppa till lunch och Krille kom hem från jobbet och åt med mig. Det är så skönt att vi båda har så nära till jobbet 🙂 Soppan blev faktiskt grymt god med västerbottenosten i! Vi toppade den med bacon men vill man ha den vegetarisk är det bara att skippa den.

Broccolisoppa med västerbottenost

Broccolisoppa med västerbottenost, ca 4p

1 broccolihuvud (ca 350 g)
1 liten gul lök
2 potatisar
1 l vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl vispgrädde
0,5 dl riven västerbottenost
svartpeppar

Dela broccolin i bitar, även stammen. Hacka löken fint. Skala och dela potatisen i mindre bitar. Fräs lök med potatis och broccoli i lite smör bara tills löken blivit mjuk. Koka upp vattnet med buljongen, tillsätt lök, potatis och broccoli. Låt koka ca 10 minuter tills bitarna är mjuka. Mixa soppan slät med t.ex. en stavmixer. Tillsätt grädde, riven västerbotten och peppar, låt koka upp. Servera ev. med baconströssel.

Broccolisoppa

Lämna ett svar