Nytt hus!!! och rucolasås – kall sås god till lax

Hej!! Ursäkta för min frånvaro här men vi har varit och är helt upptagna med flytt till hus 🙂 Vi är helt inflyttade nu men det är ju mängder med saker som ska fixas! Idag har vi flängt runt halva dagen och skaffat sängar så att vi kan ha gäster, prio ett, haha!! Vi trivs riktigt bra i huset, jag älskar det!! Jag får återkomma med bilder när det är lite mer fixat 🙂 Här kommer en liten glimt från morgonens frukost i köket:

Frukost i nya köket
Vill ni se fler bilder så kan ni följa mig på Instagram: matdelikat

Ikväll ska vi grilla lax och till den har jag gjort en kall sås på bl.a. rucola. Supersmarrig med lite pepprig smak av rucolan, prova!
Rucolasås
Rucolasås

Rucolasås, ca 10 p

5 dl fet crème fraîche
3 stora nävar rucola
1 vitlöksklyfta
saften från en halv lime
salt och peppar

Lägg crème fraîche, rucola, riven/pressad vitlök och lime i en blender (eller använd stavmixer), mixa till en jämn sås. Smaka av med salt och peppar. Ställ in i kylen i minst 30 minuter eller till servering.

Nu ska jag ta ut min dessert från ugnen… en chokladskapelse som jag får bjuda på en annan dag 😉 Ha en finfin lördag! Kram

Lämna ett svar