Macaronipudding

God kväll gott folk 🙂 Här sitter jag i soffan helt utslagen efter ett tungt benpass på gymmet, fy vad svettigt det var! Det är ju så varmt ute, men jag klagar inte! Mumsar på en persika gör jag också, så härligt att man kan köpa både persikor och nektariner nu, det är ett sommartecken 🙂
I söndags var vi lite trötta 😉 och sugna på onyttig mat, så då slog vi till på macaronipudding (eller macaronilåda? vad säger ni?) och sååå gott det är! Har nog inte lagat det på massor med år men mumsigt var det verkligen 🙂 Passar perfekt även som vardagsmiddag!

Macaronipudding

Macaronipudding, ca 4-5p

ca 4 dl makaroner (vi använde ideal)
ca 4 större korvar med hög kötthalt
3 ägg
3 dl mjölk
1,5 dl riven ost (vi använde Sture)
salt och svartpeppar

Sätt ugnen på 200°C. Koka makaronerna al dente och häll av. Skär korven i smala skivor och stek tills ds får fin färg. Blanda makaroner och korv i en medelstor ugnsfast form. Vispa ihop ägg, mjölk och 1 dl av osten med salt och peppar, häll över makaron/korvblandningen. Strö resten av osten över. Ställ in i ugnen i ca 20-25 minuter eller tills den har fått fin färg.

Nu blir det lite serietittande innan sängen kallar, Walking Dead gäller just nu! Sov så gott! Kram

Lämna ett svar