Hej! Hade ni en bra Valborg igår? Det hade vi 🙂 Ni får ursäkta för mina gryniga iPhonebilder…men bättre än inget 😉
Jag i min Valborgsoutfit, pga det varma vädret på dagen kunde man strosa runt i både kort kjol och linne!
Efter Krille slutat jobba tog vi en vinlunch på stan
Efter lunchen satt vi oss i vackra Lundagård och åt en glass
På kvällen tog vi oss in till Malmö och hänge i Pildammsparken med vänner. Det grillades och spelades brännboll, jag agerade dock bara tidtagare då jag fått världens skavsår på hälarna…
Vi grillade bbq-marinerad kyckling och baconrullar, till det hade vi sallad med vattenmelon och mangotzatziki, roligt med alternativ till den traditionella tzatzikin. Riktigt god blev den!
Mangotzatziki
2,5 dl turkisk yoghurt
1 liten vitlöksklyfta
1 msk pressad lime
3 rågade msk mangochutney (jag använde den milda)
salt och svartpeppar
Blanda yoghurten med pressad vitlök, limesaft och mangochutney, smaka av med salt och peppar. Låt stå och dra i kylen någon timme innan servering.
BBQ-marinad, till 3 kycklingfiléer
1 dl bbqsås med hickory
1/2 lime
salt och svartpeppar
Salta och peppra filéerna, lägg dem sedan i en plastpåse. Häll i bbqsåsen samt pressad lime, förslut påsen och se till att marinaden täcker jämnt över kycklingen. Lägg in i kylen i minst en timme innan grillning.
Baconrullar, 2p
Älskar baconrullar! De är så enkelt att göra och passar till nästan allt grillat.
1 pkt bacon
Rulla ihop varje baconbit för sig och trä på ett par grillpinnar. Grilla tills de får fin färg.
Idag är vi lite sega men ändå lite produktiva, vi har precis lagat ihop den perfekta bakismaten och håller samtidigt på att bakar. Återkommer med resultatet. Hoppas ni har en fin första maj. Kram