24 timmar i Lübeck

Hej! Nu är vi hemma från vår lilla tripp med mamma och pappa till Lübeck. Vi trodde först inte att vi skulle komma iväg då det var storm och öresundsbron stängdes av, men efter ett par timmars försening öppnade den upp igen. Under tiden vi väntade hann jag gå på stan och handla mig en ny telefon 🙂 Jag krossade ju min gamla iPhone 4S, så nu fick det bli en guldig 5S. Den har en mycket bättre kamera, vilket passar mig perfekt! Här bjuder jag på en selfie från bilen;)
Selfie

Lübeck är en mysig gammal medeltida stad som är väl värt ett besök. Jag har alltid velat åka dit på julmarknad men det har tyvärr aldrig blivit av, så vi slog slag i saken och åkte nu istället.
Jag vid Holstenstor
H
är håller jag på att blåsa bort vid en gammal vacker ingång till staden: Holstentor.
Gruppselfi Lübeck
Gruppselfie med Lübeck i bakgrunden 🙂

Vi började med en fika på Niederegger som är värlsberömd för sin goda Marsipan:
Fika på Niederegger
Jag fikade på en riktigt god Prinz Heinrich-tårta med en cappuccino till.

Niederegger marzipan-shop
Vi besökte även deras butik och handlade såklart med oss marsipan hem!

Efter lite strosande i stan blev vi hungriga och hamnade på Kartoffelkeller, en restaurang med mysig atmosfär:
Kartoffelkeller Lübeck Schnitzel och öl Jag och Krille på Kartoffelkeller
Där åt vi såklart schnitzel och drack öl till det.

Efter en trevlig eftermiddag och kväll med mycket mat och dryck var det skönt att sova ut på hotellet och sedan äta den efterlängtade hotellfrukosten:
Hotellfrukost
Efter frukost körde vi hem med ett stopp i Heiligenhafen för lite påfyllning av barskåpet 🙂

Nu kallar snart sängen och ny arbetsvecka igen! Jag ser fram emot veckan då vi kommer att få ett förhoppningsvis trevligt besked 🙂 Vad det är kan jag avslöja på onsdag… Sov gott alla fina människor där ute <3

Lämna ett svar