Hemmagjord bearnaisesås

Hej, hallå! Jag är väldigt trött idag trots det fina vädret, fick nämligen inte en minuts sömn i natt… Varför? Det får jag tala om snart, hihi! Nu står iaf vardagsmaten i ugnen, denna måndag en Meatza: En pizza med botten gjord på köttfärs! Ska bli spännande att prova. Någon som testat? Återkommer med hur resultatet blev 🙂 I går åt vi ju också mat, haha, surprise! Vi stekte på en god ryggbiff, köpt på saluhallen, med en god hemmagjord bea till. Mums så gott det var 🙂

Hemmagjord bearnaisesås Hemmagjord bearnaisesås

Matdelikats hemmagjorda bearnaisesås, ca 2p

1 schalottenlök
2 msk vitvinsvinäger
2 msk vatten
1/2 msk hackad färsk dragon (ca.3 repade kvistar)
2 äggulor
150 g smör
en halv näve hackad färsk körvel
vitpeppar och salt

Hacka löken fint, lägg den samt dragon, vinäger och vatten i en kastrull, koka allt tills hälften av vätskan återstår. Tar bara någon minut. Sila vätskan i en skål och låt svalna (släng lökhacket).Smält smöret och ställ åt sidan. Häll vatten i en stor gryta eller kastrull som rymmer en mindre kastrull (som ett vattenbad) och värm till precis under kokpunkten. När lökvätskan svalnat helt vispa ihop den med äggulor i den mindre kastrullen över vattenbadet. När äggen börjar tjockna och blir lite vitare kan du börja hälla på smöret i omgångar (vispa hela tiden). OBS! Smöret och äggulan bör har samma temperatur! Fortsätt röra i det mesta av smöret, strunta dock i bottensatsen! Såsen ska vara tjock och jämn när den är färdig, ta av från vattenbadet och smaksätt med vitpeppar, salt samt hackad körvel. Servera direkt.

Jag är typ sämst på att steka kött i stekpanna men denna gången lyckades jag faktiskt! Kanske tack vare min fina kolstålspanna från de Buyer som tål höga temperaturer samt min nya älskling Thermapen:
Thermapen
Thermapennan mäter temperaturen på bara 3 sekunder, perfekt för t.ex. köttstekning! Tack kära mor 🙂

Nu ska jag se sista avsnitten på Breaking Bad sen blir det träning! Kram

Lämna ett svar