Vit choklad och vaniljglass med kaffesirap på Internationella Kvinnodagen!

Ni vet väl att det är Internationella Kvinnodagen idag?! För att fira oss kvinnor så gjorde jag glass innan med både vit choklad och vanilj i, det blev supergott! Till glassen gjorde jag en kaffesirap, lite kul med variation på vanlig chokladsås 🙂 Krille var lyrisk över efterrätten, vilket är ett gott betyg! Jag gjorde glassen i OBH Nordicas glassmaskin och den blev färdig på 10 minuter! Alltid trevligt med saker som går snabbt 🙂

Vit choklad och vaniljglass med kaffesirap
G
lassen dekorerad med en ruta choklad

Vit choklad och vaniljglass, 2p

2 äggulor
1 nypa vaniljstångspulver (eller en halv vaniljstång)
1/2 msk florsocker
50 g vit choklad
2 dl vispgrädde

Blanda äggulor, vaniljpulver samt florsocker i en skål. Smält chokladen försiktigt i micron. Vispa grädden. Blanda chokladen med äggulorna. Vänd ner den vispade grädden. Häll i en glassmaskin och låt gå till önskad konsistens.

Kaffesirap

1,5 dl bryggt kaffe
1/2 msk kakao
1 dl socker
1/2 dl vispgrädde

Koka allt i en kastrull i några minuter tills såsen tjocknat, droppa ev ut lite sås på diskbänken för att få en känsla av hur tjock den är.

Lämna ett svar