Ugnsrostat sötpotatis med honung och timjan

Hej!! Lillördag 🙂 Jag firar med att titta på Sveriges Mästerkock senare! Hur spenderar ni kvällen??
Sötpotatis har ju blivit lite trendigt att äta eftersom det ska vara nyttigare än vanlig potatis. Jag förstår faktiskt inte riktigt varför,den är ju mycket sötare… Har inte läst på så noga men om man kollar näringsinnehåll skiljer det ju inte jättemycket. Någon som har mer erfarenhet av sötpotatis som kan förklara för mig?? Iaf så gjorde jag ugnsrostad sötpotatis förra helgen till en god köttbit och rödvinsås och det var riktigt gott 🙂

Ugnsrostad sötpotatis

 

Ugnsrostad sötpotatis med honung och timjan, 2p

1-2 sötpotatis(ar)
1 tsk honung
2 msk olivolja
flingsalt och svartpeppar
färsk timjan

Sätt ugnen på 200°C. Skala och dela potatisen i stavar, lägg i en ugnsfast form. Blanda olja och honung i en skål och ringla över potatisen. Salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 30 minuter, när det är 5 minuter kvar lägg på några repade kvistar timjan. Ta ut ur ugnen och lägg på lite mer färsk timjan.

Lämna ett svar