God limesås till fisk

Hej! I går kväll lagade vi färsk lax i ugn och en god limesås till det 🙂 Det är faktiskt precis samma recept som till den berömda citronsåsen men endast citronen är utbytt mot lime. Jag hittade nämligen inga ekologiska citroner i affären, så det fick bli ekologisk lime istället, men det var inget fel på det. Det blev minst lika gott!! Tänk på att köpa ekologiskt, särskilt när ni ska använda skalet på frukten!

God limesås till fisk

 

Limesås, ca 2-4p:

1 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche (fet)
1 fiskbuljongtärning
rivet skal från 2 lime
saften från en halv lime
citronpeppar

Lägg alla ingredienser i en kastrull och rör tills buljongen löst sig, var försiktig så att det inte bränns! Smaka av och tillsätt ev mer lime och peppar. Servera till t.ex. lax i ugn.

 

Lämna ett svar