Het köttfärs

Vad hittar ni på så här på trettondagen? Är det sista dagen på julsemestern? Jag är ledig efter en jobbhelg och gör inte allt för många knop 🙂 Vi har iaf tränat idag! Det märks att många har träning som sitt nyårslöfte, för det var ovanligt mycket folk på gymmet. Nu har vi precis smörjt kråset med en stark köttfärsröra. Supergott var det och det bränner lite skönt på läpparna nu efteråt ;p

Het köttfärs

 

Het köttfärs

1 kg nötfärs
1 röd chili
1 stor vitlöksklyfta
lite olja att steka i
1 tsk köttbuljong (pulver)
2 krm spiskummin
1 krm gurkmeja
1 krm paprikapulver
2 krm svartpeppar
1 krm grillkrydda
1 krm chilipulver
1 krm cayennepeppar
500 g majs, ärtor och paprika (fryst, men går såklart bra med färska)

Finhacka chili (med frön) och vitlök. Fräs i lite olja i en het stekpanna i en halv minut. Tillsätt köttfärsen och alla kryddor, stek tills genomstekt. Smaka av och krydda eventuellt mer. Tillsätt grönsakerna och rör runt tills de blir varma. Servera med pasta och ruccula, eller skippa pastan om du vill äta nyttigt!

Lämna ett svar