(Kalifornien), del 6 – LAS VEGAS

The Strip LV Spel i LV

Jag måste ju visa lite fler bilder från Kalifornienresan! Nu ligger ju inte Las Vegas i Kalifornien, utan i Nevada, men men… Iaf så var eller ÄR Las Vegas helt galet! Det är ett spektakel som man bör se om man är i krokarna. Jag vet knappt hur det ska beskrivas… Här finns allt ifrån stora ungdomsgäng på festresa till pensionärer och barnfamiljer, det finns nog något som passar alla! Nu hade vi bara två nätter här så vi hann inte utforska alla hotell (för det är på hotellen man hänger), men vi gillade det konstigt nog. Kanske just för att det är sååå galet!

Vi körde tidigt på morgonen genom öknen från Los Angeles…

IMG_8238 car wreck moln

På vägen strax innan Las Vegas stannade vi på en Outlet och shoppade lite… Sen körde vi vidare till vårt hotell MGM Grand som ligger i början på strippen. MGM är en av de största hotellen i världen och det märktes! Väl framme var vi hungriga och hittade en rolig restaurang inne i hotellet:

Rainforest Cafe Martin Coronorita L och M på Rainf.C drinkar appetizer Cissi o Krille Rainforest Café LV stolar med svans cissi med svans

Varje halvtimme blev det ”oväder” med åska i restaurangen. Har ni ätit på Koh Phangan i Stockholm vet ni vad jag pratar om. Där var mycket goda drinkar och vi gillade barstolarna med svans…haha.

Enarmad bandit LV Louise och Cissi Las Vegas

Efter middagen spelade vi bort några dollar i kasinot… Det blev bara enarmade banditer för vår del!

LVIsdrinkar Las Vegas

De roliga drinkglasen med isdrinkar kunde man köpa i sådana här barer som fanns lite var stans. Det är som slushies som man drack när man var barn fast med alkohol i! Gamla som vi är orkade vi inte stanna uppe så länge… så vi la oss tidigt för att nästa morgon äta en god frukost och ta en helikoptertur till Grand Canyon!

dessertbord frukost MGM Pannkakor frukost MGM

Frukosten intog vi på hotellet och de hade en enorm frukostbuffé med allt du kan tänka dig… bl.a. desserter och nygräddade amerikanska pannkakor 🙂

Krille Hellikopter GC Cissi och Krille Grand Canyon Krille GC

Det var häftigt att flyga helikopter över mäktiga Grand Canyon, något jag rekommenderar om ni som oss inte hinner köra själva. Allt som allt tog det ca 4 timmar. Vi flög med Pappillon och det kostade ca 4000 kr för oss två, men då landade vi nere vid Coloradofloden och fick champagne och lite snacks.

MGM pool

När vi kom tillbaka han vi utforska hotellets pool i ett par timmar innan vi begav os ut på strippen igen.. Louise och Martin, som båda tidigare varit i Vegas, åkte till den gamla delen medan jag och Krille utforskade den ”nya”:

The Venetian

 

Här kan man åka gondol vid The Venetian… här sjöng faktiskt gondoljären vilket jag aldrig hörde i ”riktiga” Venedig!

Cissi Las Vegas

Jag på Bellagio

Caesars palace Caesars P. Middag Skaldjurspasta LV

Som ett avslut på kvällen hade vi en romantisk middag på Caesars Palace under ”bar himmel”… Pastan var faktiskt supergod med hummer, pilgrimsmusslor och räkor!

Nästa gång skriver jag om San Diego vilket var sista stoppet på resan…

 

 

3 svar på ”(Kalifornien), del 6 – LAS VEGAS”

  1. Härliga bilder!

    1. Tack 🙂

  2. Asgrymt!!

Lämna ett svar