Indy-gryta

Lill-lördag idag! Gör ni något speciellt på onsdagar? Det gör nog inte jag, haha. Men varför inte göra min pizzainspererande gryta?! Jag äter nästan aldrig pizza nu för tiden men en favorit är någon med bl.a. banan, curry och jornötter på. Vad har ni för favorit? Iaf så försökte jag göra en gryta med dessa smaker och den blev barnsligt god 🙂

Indy-gryta

Indy-gryta, ca 6 stora portioner:

1 kg kycklingfilé, gärna färsk
1 gul lök
1 röd paprika
1 vitlök
1 msk curry
2 krm chilipulver
1 hönsbuljongstärning
3 dl vispgrädde
1 dl äppeljuice
salt och peppar
2 bananer
1 dl saltade jordnötter

Ansa kycklingen och skär i små bitar. Stek i lite smör ihop med curry, chilipulver samt salt och peppar tills bitarna får färg. Lägg över kycklingen i en gryta. Stek hackad lök och paprika tills löken blir mjuk, häll sedan ner i grytan. Ställ grytan på värmen och tillsätt en pressadvitlöksklyfta, buljong, vispgrädde och äppeljuice. Låt puttra på låg värme i några minuter. Smaka ev. av med mer salt och peppar. Skiva bananerna och lägg i grytan, låt puttra ett par minuter till. Strö över nötterna precis innan servering. Ät gärna ihop med ris och sallad. Smaklig spis.
Indy-gryta2

Lämna ett svar