Kalifornien, del 3

 

Sista dagen i San Francisco spenderades bl.a i Japanese tea garden i Golden Gate park. Den var hur mysig och rogivande som helst att gå runt i! Rekommenderar verkligen att besöka den om ni kommer hit.

  

I paviljongen som ni ser på bilden ovan tog vi såklart en kopp te och en fortune cookie

En bit bortanför Japanese tea garden hittade vi detta märkliga och sagolika ”träd”

Sen tog vi en caesarsallad mitt på Union square i solskenet
  

Efter lunchen hoppade jag och Krille på en klassisk spårvagn som tog oss genom staden till Fisherman´s Warf…
      

…där strosdae vi runt ett tag för att sedan slå oss ner med varsin drink 🙂
Eftersom jag och Krille firade fem år den dagen så hade vi bokat in oss på en resataurang som verkade bra; Fleur de Lys. Det är Hubert Keller som har restaurangen och han har bl.a varit jurry i Top Chef. Tyvärr var den en besvikelse. Maten var väl god men inget wow… verkligen inte värt de tusenlappar vi betalade. Här kommer iaf lite bilder från middagen för er som ändå är intresserade av vad vi åt (tyvärr är bilderna lite mörka då jag inte hade den bästa kameran med mig):

Amuse bouchen… gurkkräm med rom och en shot med något jag inte kommer ihåg…

Förrätten betsod av olika saker, bl.a kycklinglevermousse som vi såg fram emot men den smakade bara sprit…

Min varmrätt bestod av oxfilé och hummer med hummer-mac and cheese. Jättebra kött men de andra smakerna var intetsägande…

Krilles varmrätt: coffee rubbed buffalo, den gillade jag men inte Krille

Till efterrätt tog vi chokladsuffle, inte heller något upphetsande. Förstår att det inte är så mycket smak i en suffle men till och med såsen vi fick till var tunn på smak.

Vi fick även ”complimentary sweets” som såg godare ut än de smakade.

Ja, servisen var iaf bra och vi hade mysigt med varandra <3
Det var det sista från SF… men det kommer mycket mer snaaaart!!

 

Lämna ett svar