Flädermojito

God morgon! Jag tänkte att det kanske är någon som vill ha receptet på flädermojiton vi gjorde i skärgården. Har ni någon flädersaft kvar? Sommaren är ju inte slut än, så det passar ju fortfarande att dricka sommardrinkar 😉

  Det här receptet är en lite förenklat, hoppade t.ex över sockerlagen och tog sprite ist. Dock lika gott ändå!

Flädermojito, en tillbringare:

ca. 2 dl ljus rom (brukar ta mörk till ”vanlig” mojito)
1/2 dl koncentrerad flädersaft
2 lime
en massa myntablad (en hel kruka om man köper den så)
ca. 1 – 1,5 l sprite
10 isbitar

Dela limen i klyftor, lägg i bringaren tillsammans med myntabladen. ”Muddla” med en träsked eller vad ni har (eller använd en riktig muddlare eller en mortel). Tryck iaf ut saften ordentligt och krossa bladen. Lägg i isbitarna. Häll på rom, saft och sprite. Rör om. Farligt god blir den 😉

Lämna ett svar