Kolhydratsfattig tacopaj

Jag provade att göra en ”nyttig” paj här om dagen. Pajskalet gjordes av bl.a mandelmjöl och sesamfrön istället för vetemjöl. Vill man som jag försöka äta lite mindre kolisar, är detta ett utmärkt alternativ till vanlig paj 🙂

Jag använde mig av lätt-crème fraiche i pajen, dels för att minska på fettet och för att den inte skulle bli för mäktig. Dels för att jag fick ångest över sommarkroppen ;p Annars brukar jag sällan köpa de lättare produkterna, tycker att det är sååå mycket godare med vispgrädde, fet crème fraiche och riktigt smör än massa lättvarianter. Bättre att ta lite mindre isf… Ja, ja pajen blev iaf god 🙂

Kolhydratsfattig tacopaj, ca 5-6p:

Pajdeg (recept hittat hos 56kilo):
3 dl mandelmöl
0,5 dl sesamfrön (skalade)
1 ägg
1 tsk salt
1 msk fiberhusk
40 g rumsvarmt smör

Fyllning:
ca 800 g köttfärs
2 pkt tacokrydda
i gul lök
5 dl lättcrème fraiche
1 stor vitlöksklyfta
salt
3-4 tomater
8 feferoni
lite riven ost

Börja med pajdegen. Mixa mandelmjöl med sesamfröna. Blanda i recten till en jämn smet. Tryck ut i en större pajform och ställ in i kylen ca. 20-30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader och grädda 10-15 minuter, till den fått lite färg.

Gör under tiden fyllningen: Hacka lök och fräs i en stekpanna till den blir mjuk, tillsätt färsen och tacokryddan, ev en skvätt vatten. Blanda crème fraichen med pressad vitlök och lite salt. Ta ut pajformen ur ugnen och fyll med köttfärsen. Hacka feferoni och lägg på. Bred ut crème fraichen över färsen. Dela tomaterna i skivor och lägg över crème fraichen. Strö över lite riven ost. Ställ in i ugnen ca. 30-40 minuter eller till pajen fått färg. Servera med sallad.

 

Lämna ett svar