Skaldjurssoppa med parmesan och vitlökskräm

Här kommer ett recept på en enkel skaldjursoppa med saffran som jag gjorde häromdagen när jag var gräsänka 😉

Skaldjurssoppa, 4 små eller 2 större portioner:

2 schalottenlökar
2 morötter
1 pkt saffran
2 msk tomatpuré
7 dl vatten
2 fiskbuljongtärningar
svartpeppar
ca 10 st fänkålsfrön
1 dl vispgrädde
ca. 500 g räkor, musslor och kräftstjärtar (utan skal)

Parmesan och vitlökskräm

2 dl créme fraiche
1 dl riven parmesanost
1/2 vitlöksklyfta

Hacka löken. Skala och dela morötterna i mindre bitar, ca 1/2 cm i diameter. Fräs lök och morötter i en klick smör i en kastrull tillsammans med saffran. Klicka i tomatpurén. Häll sedan på vattnet och buljongen. Låt puttra några minuter. Mortla fänkålsfröna och lägg i. Häll i grädden och smaka av med peppar. Lägg i skaldjuren någon minut innan servering. (Lägger man i dem för tidigt blir de sega)

Blanda créme fraiche, riven parmesan och pressad vitlök. Lägg en klick av krämen på soppan vid servering.

 

Lämna ett svar