Asiatiska nudlar med strimlad lövbiff

I senaste Elle mat & vin hittade jag ett recept på asiatiska glasnudlar med strimlad lövbiff. God vardagsmat som är enkel att göra. Jag följde i princip receptet men bytte ut glasnudlarna mot äggnudlar.

Så här gjorde jag, ca 3-4 portioner:

500 g lövbiff
1 pkt äggnudlar
1 röd paprika
1 grön paprika
1 dl sesamfrön utan skal
salt och peppar

Dressing:

1 lime
2 tsk sesamolja
2 tsk soja
1 vitlöksklyfta
1/2 röd chili med frön (eller efter smak)
sweetchilisås

Koka upp vatten. Skär paprikan i stavar och koka med nudlarna enligt anvisning. Blanda saften från limen med sesamolja, soja, pressad vitlök och finhackad chilifrukt. När nudlarna är färdiga, häll av vattnet i durkslag och lägg tillbaka i kastrullen, häll över dressingen. Hetta upp en stekpanna med smör och stek lövbiffen i smala strimlor med salt och peppar. Jag stekte hastigt så att köttet fortfarande var lite rött. Värm upp en torr stekpanna och rosta sesamfröna. Servera med sallad och sweetchilisås.

Lämna ett svar